Γεννηματά: Ψήφος “εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας” και όχι ανοχής…




«Πρώτη φορά Αριστερά, τρίτη φορά μνημόνιο» ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την εισήγησή της στη συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους εταίρους της χώρας.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, «το δίπολο μνημόνιο – αντιμνημόνιο ενταφιάζεται από εκείνους που το δημιούργησαν. Το είχε κάνει και η ΝΔ παλιότερα, τώρα το βλέπουμε από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.». Όπως σημείωσε το τρίτο μνημόνιο δεν προέκυψε ως θεομηνία ή ως νομοτέλεια, αλλά ήταν το αποτέλεσμα των αδέξιων κυβερνητικών χειρισμών. Μιλώντας για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι «τοποθετείται στο αρχείο της ιστορίας στο ίδιο ράφι λαϊκισμού με τα Ζάππεια».

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησε ότι απέτυχε σε όλα. «Από εδώ και στο εξής κάθε ευρώ που θα χάνεται από την τσέπη του συνταξιούχου και του μισθωτού θα έχει τη φωτογραφία του κυρίου Τσίπρα. Θα είναι ο ειδικός φόρος Τσίπρα» σημείωσε η κυρία Γεννηματά.

Εξάλλου, η κυρία Γεννηματά επισήμανε ότι η σημερινή συμφωνία ακόμα κι αν εφαρμοστεί δεν είναι αρκετή για να ξεπεραστεί η κρίση. Χρειάζεται, όπως υποστήριξε, μια ευρύτερη πολιτική συννενόηση και ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα ξεπερνά τα όρια μιας κυβερνητικής θητείας και θα στηρίζεται στην πολιτική σταθερότητα με κοινωνική συνοχή και πρόοδο. Επιπλέον, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει το χρονοδιάγραμμα και να συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και ζήτησε να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση για επώδυνα θέματα.

Τέλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «ο κύκλος του κοινού ανακοινωθέντος κλείνει. Στο εξής κάθε νομοθετική πρωτοβουλία θα κρίνεται, θα αξιολογείται και η στάση μας θα αποφασίζεται κατά περίπτωση»«.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: