Έμμεση απειλή κατά των Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων από τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας




Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν διατύπωσε, σε μια συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίο κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο, μια συγκαλυμμένη απειλή εναντίον των Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων, δηλώνοντας ότι «δεν είναι υπεύθυνος» για τη ζωή τους.

«Με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο, πρέπει να μπει τέλος στις ιρανικές πυρηνικές φιλοδοξίες. Θα προτιμούσαμε αυτό να γίνει μέσω συμφωνιών ή κυρώσεων. Αλλά σε τελευταία ανάλυση, το Ισραήλ πρέπει να είναι σε θέση να αμυνθεί», είπε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας στο Σπίγκελ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής του τα οποία προδημοσιεύθηκαν χθες Παρασκευή.

Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες στοχευμένες επιθέσεις εναντίον Ιρανών επιστημόνων ή ενέργειες δολιοφθοράς εναντίον των συστημάτων πληροφορικής του Ιράν, ο Γιαλόν ανέφερε ότι το Ισραήλ οφείλει «να είναι σε θέση να αμυνθεί. Δεν είμαι υπεύθυνος για τη ζωή των Ιρανών επιστημόνων».

Πολλοί Ιρανοί επιστήμονες έχουν δολοφονηθεί στο παρελθόν, ενώ η Ισλαμική Δημοκρατία έχει υποστεί επιθέσεις στα συστήματα πληροφορικής της. Η Τεχεράνη υποπτεύεται ότι οι ενέργειες αυτές έγιναν από το Ισραήλ και από τις ΗΠΑ.

Εάν το Ιράν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του, το Ισραήλ θα μπορούσε να προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές, προειδοποίησε ακόμη ο Γιαλόν, χαρακτηρίζοντας για άλλη μια φορά «ιστορικό λάθος» τη συμφωνία της 14ης Ιουλίου στη Βιέννη ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Μπ.Γ.), AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: