Oι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας βομβάρδισαν, χρησιμοποιώντας περισσότερα από 2.000 βαρέλια με εκρηκτικά, περιοχές σε ολόκληρη την χώρα από τον Ιούλιο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλές εκατοντάδες άνθρωποι, κατήγγειλε σήμερα η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η Σαμάνθα Πάουερ για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση προκειμένου να υπάρξει αντίδραση ενάντια σε αυτήν την πρακτική, που χρησιμοποιείται ιδίως εναντίον των περιχώρων της Δαμασκού, και ζήτησε επίσης επιτακτικά τον τερματισμό των βομβαρδισμών που αποδίδονται από χώρες της Δύσης στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το καθεστώς Άσαντ έχει προφανώς εντείνει την απεχθή χρήση των βαρελιών με εκρηκτικά ως όργανο τρομοκράτησης των αθώων Σύρων αμάχων» επισήμανε σε ένα δελτίο Τύπου.

«Έχει έρθει πλέον ο καιρός προκειμένου η διεθνής κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της για να μπει ένα τέλος στην ποταπή χρήση των βαρελιών με εκρηκτικά και σε κάθε άλλης μορφή επιθέσεων εναντίον αμάχων στη Συρία».

Η Πάουερ καταδίκασε επιπλέον το τελευταίο κύμα επιθέσεων αυτού του είδους που «στοίχισε την ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και κατέστρεψε σχολεία, αγορές, νοσοκομεία και ασθενοφόρα».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας εξετάζει πλήθος νέων σχεδίων ψηφίσματος με στόχο την αύξηση των πιέσεων σε βάρος της Δαμασκού.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Α.Σ.), AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: