Βεβαιότητα για ευτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης εκφράζει ο Σακελλαρίδης




Του Ανδρ. Παναγόπουλου

Αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Έχουμε την αίσθηση ότι στο Eurogroup θα έχουμε θετικά σημάδια ότι προχωρούμε προς συμφωνία» και πρόσθεσε ότι εάν όλα πάνε καλά ίσως να μη χρειαστεί η σύνοδος κορυφής της Κυριακής. «Το ζητούμενο είναι να έχει υπάρξει όλη η απαραίτητη προεργασία, έτσι ώστε η πρόταση που θα φτάσει στο Eurogroup να έχει όλα τα εχέγγυα για θετική κατάληξη» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί μυστικού σχεδίου για δραχμή, ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν υφίστανται και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και μήνες για την επίτευξη συμφωνίας. «Ο λόγος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο» συμπλήρωσε, «ήταν η στάση από την πλευρά των θεσμών που ζητούσαν όλο και περισσότερα».

«Δεν πήγαμε άδικα στο δημοψήφισμα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι βοήθησε στη διαπραγμάτευση.

«Την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ήρθε η έκθεση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκλείψει επιτέλους η αβεβαιότητα. Εάν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, μετά από την πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία».

Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει σκεφτεί τι θα κάνει σε περίπτωση που συμβεί κάτι την τελευταία στιγμή, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε: «Όλες αυτές τις ημέρες γίνονται επαφές και συζητήσεις με επιτελεία, θεσμούς και χώρες με εξέχοντα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να πάμε σε συμφωνία χωρίς τέτοιου τύπου “μπανανόφλουδες” και παγίδες».

Ερωτηθείς εάν θα περάσει στη Βουλή από την κυβέρνηση η συμφωνία και κατά πόσο θα χρειαστούν ψήφοι βουλευτών της αντιπολίτευσης, ανέφερε: «Είμαι σίγουρος ότι θα περάσει από την κυβερνητική πλειοψηφία. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτήν τη στιγμή, σε αυτές τις κρίσιμες ιστορικές συνθήκες, αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσουμε να πατήσουμε στα πόδια μας». «Θα υπάρχει ψήφος κατά συνείδηση αλλά η συνείδηση σε αυτές τις ιστορικές στιγμές προφανώς θέτει ζητήματα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και την ευθύνη απέναντι στον λαό» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία στις τράπεζες και τους ευχαρίστησε για την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα που επιδεικνύουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: