Το μήνυμα ότι οι αγώνες του λαού δεν θα πάνε χαμένοι και ότι ο δημοκρατικός πατριωτισμός των αγωνιστών της εποχής της δικτατορίας θα γίνει οδηγός και σήμερα για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία που χάσαμε εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την εκδήλωση Μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών – ΣΦΕΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ).

Σε δήλωσή του μετά την εκδήλωση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «41 χρόνια μετά την κατάρρευση της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, προκειμένου να επιστρέψει η δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Υπογράμμισε ότι «αυτός ο δημοκρατικός πατριωτισμός της εποχής εκείνης είναι και σήμερα οδηγός στους αγώνες του λαού μας για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία και η ανεξαρτησία που χάσαμε εξαιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης και να μπορέσουμε να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας όρθιοι, να ατενίζουμε ένα μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

«Οι αγώνες», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «δεν θα πάνε χαμένοι, είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός έχει αποθέματα πίστης και αυτοπεποίθησης για να καταφέρει να αντιμετωπίσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής καταθέτοντας στεφάνι. Εν συνεχεία και προτού ξεκινήσει η εκδήλωση χαιρετήθηκε και συνομίλησε με παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στα στιγμιότυπα, στο περιθώριο της εκδήλωσης και η χειραψία και ο ασπασμός που είχε ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

Η Κωνσταντοπούλου στην εκδήλωση Μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας

«Ήταν μια πολύ συγκινητική, πολλαπλώς συμβολική, εμψυχωτική και αισιόδοξη εκδήλωση όχι μόνο μνήμης αλλά και δημοκρατικής θέσης και στάσης», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, από την εκδήλωση Μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών – ΣΦΕΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ).

Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε: «Τιμώντας εκείνους που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας, της τυραννίας, της απολυταρχίας, της ανελευθερίας, τιμώντας εκείνους που έχασαν τη ζωή, την υγεία, τη σωματική τους ακεραιότητα, εκείνους που έδωσαν την ψυχή τους και την ελευθερία τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, κινητοποιούμαστε και διακινούμαστε προκειμένου και με το παράδειγμά μας να αποδώσουμε τιμή, αλλά και να αποδώσουμε στις επόμενες γενιές μια ελεύθερη, δημοκρατική χώρα, όπου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες είναι πάνω από τις τράπεζες και τις αγορές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΘΝΟΣ, ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: