Το ΔΝΤ διαψεύδει το “πραξικόπημα” εναντίον του Αλέξη




Διαψεύδει το ΔΝΤ το δημοσίευμα της “Bild” περί αξιώσεων του Ταμείου για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Αθήνα. “Είναι εντελώς εσφαλμένο”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου.

Με δεύτερη ανακοίνωση διέψευσε και άλλη ανταπόκριση, αυτή τη φορά του FOX News, που ισχυρίστηκε ότι το Ταμείο ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίμαχο δημοσίευμα, η γερμανική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ ζητά εγγυήσεις για την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων και στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων έχει προτείνει να σχηματιστεί στην Ελλάδα μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, στα πρότυπα της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Δεν πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Δεν τους εμπιστευόμαστε, φέρεται να δηλώνει στην εφημερίδα εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Αλλη μία απαίτηση του ΔΝΤ, σύμφωνα πάντα με την Bild, είναι να συμφωνήσουν όλα τα ελληνικά κόμματα στις προτάσεις για τη λιτότητα, γιατί το Ταμείο εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας αρχίζει να χάνει την πλειοψηφία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: