Κοροϊδεύει ο Ολλανδός, μιλά για “πρόοδο”… Τέλος το Eurogroup χωρίς απόφαση, συνέχεια αύριο…




Ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα το Eurogroup χωρίς αποτέλεσμα, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να ανανεώνουν το ραντεβού τους για σήμερα το πρωί στις 11, ώρα Βρυξελλών.

Την ολοκλήρωση των εργασιών της Ευρωομάδας για σήμερα διαμήνυσε μέσω «τιτιβίσματος» στο Twitter ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, για να ακολουθήσει λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαίωση από τον Μαλτέζο ομόλογό του.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος, Γερούν Ντάισλμπλουμ, ανέφερε ότι διεξήχθη εις βάθος συζήτηση των ελληνικών προτάσεων, επισημαίνοντας ότι κομβικό ζήτημα είναι η «εμπιστοσύνη». Είπε ότι υπάρχει πρόοδος και πως η δουλειά συνεχίζεται…

«Ποιος ξέρει;» απάντησε από την πλευρά του ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Κάζιμιρ όταν ρωτήθηκε αν περιμένει συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ελλάδας στο Eurogroup της Κυριακής, ενώ ο Πιερ Μοσκοβισί προσπάθησε να φανεί αισιόδοξος.

«Πάντα υπάρχει αύριο. Δεν υπήρξε συμβιβασμός. Κρατώ πάντα την ελπίδα…», είπε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Λίγο αργότερα ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ, Λουίς Ντε Γκίντος, τόνισε ότι «τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, θα μπορούσαν να είναι χειρότερα» και σημείωσε ότι  «πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος».

Όσον αφορά στον Φιλανδό ΥΠΟΙΚ, Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Eurogroup φέρεται να τάχθηκε κατά ενός νέου τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, εξερχόμενος από Lex Building, είπε ότι υπάρχει πρόοδος.

«Πηγαίνω για ύπνο, θα συνεχίσουμε αύριο, υπήρξε πρόοδος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες στο Eurogroup συμφωνούν με τις θέσεις του Ελσίνκι. «Κατά τη γνώμη, η επίτευξη μιας συμφωνίας για ένα καινούριο δάνειο προς την Ελλάδα δεν φαίνεται πιθανή αυτή την στιγμή» φέρεται να έχει δηλώσει ο Αλεξάντερ Στουμπ.

Οι θέσεις μας δεν μεταβλήθηκαν. Τα βήματα της Ελλάδας δεν είναι επαρκή, ωστόσο είμαστε διατεθειμένοι να εξετάσουμε διαφορετικές εναλλακτικές, τόνισε ο κ. Στουμπ και διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: