Σήμερα το πρωί η ορκομωσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης στο Προεδρικό

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ… Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Κ) επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου του έγινε ενημέρωση στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο (Α), ο οποίος αναδομήθηκε στη συνέχεια, και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR
Λόγω των δραματικών εξελίξεων με τις πυρκαγιές σε περισσότερα από 50 μέτωπα σε όλη την Ελλάδα, η ορκωμοσία των νέων Υπουργών, Αναπληρωτών υπουργών και Υφυπουργών  της κυβέρνησης ανακοινώθηκε ότι θα γίνει σήμερα Σάββατο, στις 10:30πμ, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι διαρκείς συσκέψεις στο Μαξίμου και στο Υπουργείο Άμυνας για τις πυρκαγιές, ανάγκασε για πρώτη φορά κυβέρνηση να ανακοινώσει στα ΜΜΕ ανασχηματισμό με Δελτίο Τύπου και όχι, όπως συνηθίζεται, με προφορική ενημέρωση και ανάγνωση του νέου σχήματος από τον εκάστοτε κυβερνητικό εκπρόσωπο.

ΕΞΩ ΟΙ “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ”

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης στην Ελλάδα.Όπως αναμενόταν, τέσσερις βασικοί Υπουργοί της προηγούμενης Κυβέρνησης οι κύριοι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Νάντια Βαλαβάνη, οι οποίοι είχαν καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα μέτρα, είναι εκτός Κυβέρνησης.

Τη θέση τους στα αντίστοιχα Υπουργεία τους καταλαμβάνουν οι Πάνος Σκουρλέτης (Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας), Δημήτρης Κατρούγκαλος (Υπουργείο Εργασίας, με αναπληρωτή τον Παύλο Χαϊκάλη), Δημήτρης Βίτσας (Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας) και Τρύφων Αλεξιάδης (Αν. Υπουργός Οικονομικών στη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη).

Κυβερνητική Εκπρόσωπος αναλαμβάνει η Όλγα Γεροβασίλη αντικαθιστώντας τον Γαβριήλ Σακελαρίδη, ο οποίος αναλαμβάνει την θέση ενός εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Νέες προσθήκες στην Κυβέρνηση είναι στο Υπουργείο Εξωτερικών -όπου παραμένει ως Υπουργός ο Νίκος Κοτζιάς- οι υφυπουργοί Σία Αναγνωστοπούλου και Γιάννης Αμανατίδης, ενώ στο Υπουργείο Εσωτερικών -όπου παραμένει Υπουργός ο Νίκος Βούτσης- αναλαμβάνουν αναπληρωτής υπουργός και υφυπουργός αντίστοιχα οι Χριστόφορος Βερναρδάκης  και Παύλος Πολάκης.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης, ΑΘΗΝΑ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: