Σήμερα έγινε …”καλός” ο Σουλτς: Να μην υποτιμούμε το “όχι'”του ελληνικού λαού




Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το `όχι` του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο οποίος κάλεσε όλες τις πλευρές να βρουν ένα συμβιβασμό κρατώντας την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Τάσσομαι υπέρ της Ελλάδας στην ευρωζώνη, είπε ο κ. Σουλτς και χαρακτήρισε λανθασμένες τις φωνές που εκφράζουν αντίθετη άποψη.

Σε δηλώσεις του στο Στρασβούργο στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για την απερχόμενη λετονική Προεδρία της ΕΕ, ο κ. Σουλτς είπε ότι θεωρεί πως η ευρωζώνη θα πρέπει να διαπραγματευτεί στη βάση των προτάσεων που αναμένει ότι θα υποβάλει η ελληνική Κυβέρνηση.

Σημειώνοντας και αυτός – όπως ο Πρόεδρος της Κομισιόν νωρίτερα – ότι η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Ελλάδας, ο κ. Σουλτς είπε ότι το Grexit δεν μπορεί να αποτελεί το στόχο μας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, εξέφρασε τη θέση ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και πολιτική.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, είπε ότι `δεν πρέπει να υποτιμούμε το `όχι` του ελληνικού λαού`.

Έδωσε επίσης μια εξήγηση για την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, λέγοντας ότι `ο πόνος έχει γίνει αφόρητος για μεγάλο αριθμό των Ελλήνων, κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας”.

“Χρειαζόμαστε μια λύση, η αντιπαράθεση δεν είναι λύση. Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν παραχωρήσεις. Αυτό όμως εξαρτάται από τις θέσεις που αναμένουμε από την ελληνική Κυβέρνηση. Θέλω η ευρωζώνη να κρατηθεί ενωμένη. Οσοι λένε το αντίθετο κάνουν λάθος”, υπογράμμισε.

Ο κ. Σουλτς ερωτήθηκε κατά πόσον η ΕΕ θεωρεί ότι εάν κάνει υποχωρήσεις στο θέμα της Ελλάδας, αυτό θα έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και με άλλα κράτη.

“Πιστεύω ότι είμαστε σε μια δύσκολη θέση. Ελπίζω να βρούμε ένα συμβιβασμό που θα είναι αποδεκτός από όλους”, κατέληξε.

Της απεσταλμένης του ΚΥΠΕ Αθηνάς Αρσαλίδου, Στρασβούργο, ΚΥΠΕ/ΑΑΡ/ΜΜ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: