Σέβεται τη …Δημοκρατία ο Ολλανδός: Πολύ λυπηρή για το μέλλον της Ελλάδας η νίκη του ‘όχι’




Η νίκη του “όχι” είναι “πολύ λυπηρή για το μέλλον της Ελλάδας”, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

“Για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δύσκολα μέτρα και μεταρρυθμίσεις είναι αναπόφευκτα. Τώρα θα περιμένουμε πρωτοβουλίες από τις ελληνικές αρχές. Το Eurogroup θα συζητήσει την κατάσταση την Τρίτη, 7 Ιουλίου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του προέδρου του Eurogroup.

— Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι “σέβεται το αποτέλεσμα” του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και ότι ο πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θα έχει αύριο συνομιλίες με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θα έχει αύριο το πρωί τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με θέμα την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα απευθυνθεί την Τρίτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κλοινοβουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη φαίνεται ρεαλιστικό σενάριο μετά το “όχι”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη φαίνεται ρεαλιστικό σενάριο μετά την απόρριψη των όρων του προγράμματος διάσωσης στο ελληνικό δημοψήφισμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Πέτερ Καζιμίρ.

“Ο εφιάλτης των “ευρω-αρχιτεκτόνων” ότι μία χώρα μπορεί να αποχωρήσει από το κλαμπ μοιάζει με ρεαλιστικό σενάριο , αφού η Ελλάδα ψήφισε ‘όχι’ “, έγραψε ο σλοβάκος πρωθυπουργός στο Twitter.

” Η απόρριψη των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα δεν μπορεί να σημαίνει ότι θα πάρουν πιο εύκολα τα χρήματα”, πρόσθεσε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: