Σχεδόν… χαιρέκακα ο Σόιμπλε αρνείται να συζητήσει πριν το δημοψήφισμα




Της Φαίης Καραβίτη

«Δεν έχει νόημα η συζήτηση πριν από το δημοψήφισμα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι είναι λάθος να αναζητά κανείς τους υπεύθυνους για την ελληνική κρίση εκτός Ελλάδος.

«Μείναμε πάντα προσηλωμένοι στις συμφωνίες και στους κανόνες. Αν είχαμε κάνει όλοι το ίδιο, η Ελλάδα δεν θα ήταν σε αυτή την απελπιστική κατάσταση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι η υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη για την κατάσταση και οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου αποτελούν κινήσεις αντιπερισπασμού από την Ελλάδα.

Δήλωσε μάλιστα ότι λυπάται για τους ανθρώπους στην Ελλάδα και ότι τα ΜΜΕ δεν κάνουν καλό στον κόσμο με το να παρουσιάζουν διαστρεβλωμένες καταστάσεις.

Αναφερόμενος στις προοπτικές για τη συνέχεια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι θα συμβεί και επανέλαβε ότι βρισκόμαστε πλέον σε μια νέα, δύσκολη, κατάσταση.

Αναφερόμενος μάλιστα σε δήλωση του Έλληνα ομολόγου του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι σε περίπτωση που το «ναι» επικρατήσει στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την απορία του σχετικά με το κατά πόσο θα μπορούσε να το κάνει αυτό μια κυβέρνηση που έχει κάνει καμπάνια υπέρ του «όχι».

Πρέπει να έχει κανείς τη βούληση να τηρήσει τις δεσμεύσεις του προκειμένου να οικοδομήσει εμπιστοσύνη, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και ανέφερε ότι δεν μπορεί κανείς να αλλάζει γνώμη διαρκώς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: