«Πρωταθλήτρια» σε όλη την ΕΕ στην ανεργία η Ελλάδα…




Της Χρ. Βασιλάκη

Στο 25,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον μήνα Απρίλιο, μειωμένη κατά 1,4% από την ίδια περίοδο το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί σήμερα η Eurostat.

Η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία τόσο στο συνολικό ποσοστό όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 53,2%. Ακολουθεί η Ισπανία με 22,5% και 49,2% αντίστοιχα με στοιχεία, όμως, του Ιουνίου 2015. Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,7%) και στην Τσεχία (4,9%).

Συνολικά στην ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας για το μήνα Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 11,1% σε σχέση με 11,6% το Ιούνιο του 2014. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης τα ίδια ποσοστά διαμορφώθηκαν στο 9,6% και 10,2%.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα παραπάνω ποσοστά για το σύνολο της ευρωζώνης και της ΕΕ είναι τα χαμηλότερα, από το Μάρτιο του 2012 και το Ιούλιο του 2011 αντίστοιχα, γεγονός που δείχνει ότι η “ανάπτυξη” ενισχύεται στην Ευρώπη.

«Η Επιτροπή εργάζεται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος για την απασχόληση, Μαργκρέτε Βεστάχερ.

Σύμφωνα με την ίδια, το επενδυτικό πακέτο των 315 δισ., το λεγόμενο “πακέτο Γιούνκερ”, μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον «εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας – κυρίως για τους νέους». Τέλος, προανήγγειλε πως μετά το καλοκαίρι θα προτείνει μέτρα για την “αποτελεσματική” υποστήριξη των μακροχρόνια ανέργων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: