Παπαδημούλης: Στόχος την Κυριακή να φύγει οριστικά από το λεξιλόγιο η λέξη Grexit




Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι την Κυριακή να φύγει οριστικά από το λεξιλόγιο η λέξη Grexit, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι όλα έχουν τελειώσει.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι πρέπει να δοθεί στην κυβέρνηση η δυνατότητα να αποφύγει ή να περιορίσει πιέσεις για επιδείνωση τονίζοντας ότι ακόμα και χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδειξε να μην έχει αφήσει τις σκέψεις για Grexit.

Χαμηλώνοντας τους τόνους της αισιοδοξίας είπε ότι η ελληνική πρόταση θα περάσει απο κοσκίνισμα τεχνικών κλιμακίων και μετά από το Eurogroup πριν πάει στη σύνοδο κορυφής.

Διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται βιαστική σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων αφού αυτό το πακέτο αφορά στα επόμενα 3 χρόνια ενώ το προηγούμενο πακέτο που είχε προταθεί αφορούσε στον επόμενο 1,5.

Ο κ. Παπαδημούλης έκρινε ως θετικό το γεγονός ότι η πρόταση ετοιμάστηκε σε διαρκή επαφή με τους δανειστές, με την τεχνική βοήθεια των συμβούλων της γαλλικής κυβέρνησης και του Πιέρ Μοσκοβισί ωστόσο υπενθύμισε ότι στο παρελθόν ελληνική πρόταση κρίθηκε θετική ως βάση για συζήτηση αλλά μετά “μια ομάδα περί τον Σόιμπλε την αποδόμησε και έφερε τελεσίγραφο”.

«Η διαπραγμάτευση και η συμφωνία θα ‘κλειδώσουν’ την Κυριακή. Η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης και η ευρύτερη δυνατή στήριξη θα κρίνουν πολλά», είχε γράψει νωρίτερα στο twitter.

Κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας θα πραγματοποιείται από τις 8 το πρωί, με θέμα την έγκριση της πρότασης της κυβέρνησης.

Για την ολοκλήρωση των κομματικών διαδικασιών απομένει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προς το παρόν ανοιχτή ως προς τον χρόνο πραγματοποίησής της, με πιθανότερη ημέρα το Σάββατο.

Ήδη, προσερχόμενος στη Βουλή ο Γ. Δραγασάκης ρωτήθηκε για το εάν θα υπάρξει συμφωνία και απάντησε: “Πιστεύω πως θα υπάρξει”. Χθες, στο κυβερνητικό συμβούλιο εγκρίθηκε η πρόταση και πέρασε στα χέρια των θεσμών.

O Γ. Μπαλάφας μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” είπε ότι οι βουλευτές προσέρχονται με πνεύμα συνεννόησης και κατανόησης των δυσκολιών. Προσερχόμενος επίσης στη Βουλή, ο κ. Αθανασίου είπε πώς η συμφωνία είναι πολύ κοντά ενώ και ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι “θα πάνε όλα καλά”.

“Σήμερα μιλάμε στη Βουλή”, είπε ο κ. Φίλης ενώ η Θ. Φωτίου σημείωσε ότι θα διαβάσουν και θα συζητήσουν τα μέτρα “με πολύ εντιμότητα”. “Σήμερα είναι η μέρα των οργάνων”, ανέφερε ο Τ. Κορωνάκης.

Σχετικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί και με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το κείμενο της πρότασης θα εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην αρμόδια επιτροπή και στην Ολομέλεια, προκειμένου να ψηφιστεί.

Θα πρόκειται, ωστόσο, για μια ψήφο έγκρισης των χειρισμών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όχι για ψήφο που θα καταστήσει την πρόταση νόμο του κράτους.

ΠΗΓΗ: WWW.MEGATV.COM, WWW.IMERISIA.GR, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: