“Ώρα να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον μας”, είπε ο Κύπριος πρόεδρος




Του Άρη Βικέτου

«Οφείλουμε να εργαστούμε με σύμπνοια για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού στη γη των πατέρων του και να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας» τονίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αναστασιάδης, σε γραπτή δήλωση για τη σημερινή μαύρη επέτειο του προδοτικού πραξικοπήματος. Όπως αναφέρει, η επέτειος στρέφει τη μνήμη πίσω, σε γεγονότα που ο καθένας καταδικάζει και εύχεται να μην επαναληφθούν.

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για προάσπιση της δημοκρατίας, της νομιμότητας και της ελευθερίας και όσων έδωσαν τη ζωή τους για την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας» προσθέτει.

Ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για «απαλλαγή από το άγος και το βάρος της προδοσίας, με την εξεύρεση μίας λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα που θα αποκαθιστά την ενότητα της πατρίδας μας, του λαού και των θεσμών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Οφείλουμε, λαός και ηγεσία να πορευθούμε με συλλογικότητα, με συναίνεση, και με σεβασμό στην ιστορία και στη συντήρηση της ιστορικής μνήμης» καταλήγει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: