Ο Λιου “βλέπει” συμφωνία και απαιτεί αναδιάρθρωση




O Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου δήλωσε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της, φαίνεται να είναι πιο κοντά σε μια συμφωνία και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η χώρα να κάνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και επίσης να γίνει μερική αναδιάρθρωση του χρέους της, που δεν είναι βιώσιμο.

Ο κ. Λιού είπε ότι δεν αναμένει ότι η αμερικανική οικονομία θα βιώσει “τεράστια αναταραχή” εάν οι διαπραγματεύσεις πάνε άσχημα με την Ελλάδα. Ο Αμερικανός υπουργός μιλούσε σε εκδήλωση του περιοδικού Politico.

“Αν κοιτάξετε την πρόταση που είναι στο τραπέζι από χθες το βράδυ, σίγουρα φαίνεται ότι σήμερα το πρωί βρίσκονται όλο και πιο κοντά” σε συμφωνια, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λιού είπε ότι «είναι ζωτικής σημασίας το γεγονός ότι η Ελλάδα κάνει πολύ δύσκολα βήματα, και ότι πρόκειται να συμπεριλάβει δύσκολες δημοσιονομικές πολιτικές (και) διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της. Ο στόχος για την Ελλάδα είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου μπορεί το χρέος της να γίνει βιώσιμο και όπου μπορεί να αποκτήσει την ανάπτυξη.”

Ο κ. Λιού είπε ότι οι πιστωτές της Ελλάδας στις χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να καταλάβουν ότι το ελληνικό χρέος “στη σημερινή του μορφή δεν είναι βιώσιμο. Εγώ πιστεύω, είπε ο κ. Λιού, ότι υπάρχει ανάγκη να κάνετε κάποια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Από την πλευρά του, το Ταμείο διάψευσε ότι ο κ. Πολ Τόμσεν συμμετείχε ή συνεργάστηκε στη συγγραφή των ελληνικών προτάσεων. Επίσης έγινε γνωστό ότι η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ θα λάβει μέρος σε τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

http://mignatiou.com/2015/07/terma-to-elliniko-chreos-den-ine-viosimo-dilose-o-tzak-liou/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: