ΝΑΙ της Ελλάδας οδηγεί σε δύσκολες διαπραγματεύσεις, ΟΧΙ εξασθενεί τη χώρα, λέει ο Γιούνκερ




«Στην περίπτωση που το Όχι υπερισχύσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής, η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης θα αποδυναμωθεί δραματικά».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Λουξεμβούργο, με αφορμή την έναρξη της λουξεμβουργιανής Προεδρίας της ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι αν στο δημοψήφισμα υπερισχύσει το Όχι, η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα ισχυροποιηθεί, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ είπε ότι δεδομένου ότι το δημοψήφισμα θα γίνει σε δύο ημέρες, δεν θέλει να επεκταθεί στην απάντησή του και ότι το μόνο που μπορεί να πει αυτή τη στιγμή είναι πως στην περίπτωση του Όχι η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης θα αποδυναμωθεί δραματικά. Αλλά, ακόμη και στην περίπτωση του Ναι, είπε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, θα αντιμετωπίσουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις.

«Το πρόγραμμα τελείωσε, δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη, εάν οι Έλληνες ψηφίσουν ‘όχι’, το μόνο που δεν θα έχουν κάνει θα είναι να ενισχύσουν την ελληνική διαπραγματευτική θέση» πρόσθεσε.

«Ακόμα και στην περίπτωση ενός ‘ναι’, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε δύσκολες διαπραγματεύσεις» είπε.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ δήλωσε ότι η ΕΕ χρειάζεται να οικοδομήσει γέφυρες με την Ελλάδα και τη Βρετανία, η οποία σχεδιάζει δημοψήφισμα για την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: