«Είτε νέο μνημόνιο είτε grexit θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Δημ. Κουτσούμπας




«Εκφράσαμε ξεκάθαρα, για μια ακόμη φορά, τις απόψεις του ΚΚΕ, τόσο για τις εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος, όσο κυρίως για τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός σε αυτή την λυκοσυμμαχία της ΕΕ με μια πολιτική που οδηγεί συνεχώς και μεγαλώνει τα αδιέξοδα για τον λαό, για το λαϊκό εισόδημα, για την πορεία της χώρας και του λαού μας συνολικότερα», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή, φιλεργατική πολιτική διαπαραγμάτευση μέσα στα τείχη της ΕΕ, μέσα στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Το ΚΚΕ διαφώνησε συνολικάμε το κοινό ανακοινωθέν που συμφώνησαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί και η διαφωνία μας έχει να κάνει με τις εκτιμήσεις του πως αντιλαμβανόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού χθες, αλλά κυρίως με την πορεία και την τακτική της διαπραγμάτευσης που εισηγείται η κυβέρνηση και αποδέχονται τα άλλα κόμματα, τουλάχιστον στο γενικό της πλαίσιο και στην γενική της κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι «δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν να πάει να υπογράψει νέα μνημόνια, νέα επώδυνα μέτρα για λαό μας και θα είναι σκληρά τα μέτρα αυτά».

Ερωτηθείς «λύση εκτός ευρώ;» ο κ. Κουτσούμπας είπε «όχι, όχι, το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι η αδιέξοδη αυτή πολιτική οδηγεί σε δύο εκδοχές: είτε να υπογράψουν, όπως φαίνεται και όπως δρομολογείται -θα το δούμε τις επόμενες ημέρες- μια επώδυνη συμφωνία με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, νέο μνημόνιο, είτε να δρομολογηθούν εξελίξεις κρατικής χρεοκοπίας με grexit, έξοδο από το ευρώ, ή με διπλό νόμισμα ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό το λένε κυρίως οι εταίροι, δεν το λένε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών τα πολιτικά κόμματα».

«’Αρα ο λαός μας πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι και οι δύο αυτές εκδοχές -συμφωνία με μνημόνιο ή grexit ή οτιδήποτε άλλο- θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού. Η ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους προϋποθέτει μια συνολικά άλλη στρατηγική, προϋποθέτει εργατική λαϊκή εξουσία και να προχωρήσει σε κοινωνικοποιήσεις, σε αποδέσμευση από την ΕΕ, σε μονομερή διαγραφή του χρέους» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Αυτό συνολικά συνιστά μια ολοκληρωμένη συνολικά διαφορετική πρόταση του ΚΚΕ και δεν σχετίζεται με τις διάφορες απόψεις που θα οδηγήσουν σε νέα φτωχοποίηση τον λαό μας και εννοώ απόψεις που υπάρχουν και σε άλλα κόμματα, μειοψηφικές αυτήν την στιγμή όπως είναι στο κυβερνών κόμμα, για έξοδο μόνο από το νόμισμα» κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γ.Μ., ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: