Οι συνταξιούχοι αναστενάζουν έξω από τις τράπεζες…




Ουρές έξω από τα 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζουν από πολύ νωρίς το πρωί οι συνταξιούχοι προκειμένου να πάρουν τα 120 ευρώ από τις συντάξεις τους.

Με απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα οι τρεις εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών -Εθνική, Alpha και Eurobank- θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά και πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω. Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.

Όλη η σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη στο site της Εθνικής Τράπεζας (www.nbg.gr). Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατείας 181818 είναι στη διάθεση του κοινού.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οργή έχει προκαλέσει στους συνταξιούχους που βρέθηκαν από τα ξημερώματα έξω από τις τράπεζες για να σηκώσουν από τα γκισέ 120 ευρώ για μια φορά αυτή την εβδομάδα το γεγονός ότι στις τρεις από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες – με την εξυπηρέτηση της τράπεζας Πειραιώς – θα εξυπηρετηθούν αλφαβητικά. Την οργή τους μεγαλώνει, μάλιστα, το γεγονός ότι η ανακοίνωση έγινε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης κι έτσι δεν είχαν ενημερωθεί για την εξέλιξη αυτή.

Από τα 968 υποκαταστήματα των τραπεζών που θα λειτουργήσουν μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να περάσουν περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ.

Ήδη από νωρίς το πρωί σχεδόν σε όλα τα υποκαταστήματα παρατηρούνται ουρές από συνταξιούχους που περιμένουν μετά από τρεις ημέρες να σηκώσουν τα 120 ευρώ, το όριο ανάληψης για αυτή την εβδομάδα, δηλαδή, που αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών για τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ΑΤΜ ή χρεωστικές.

Κι αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η εξυπηρέτηση τους θα γίνει αλφαβητικά. Μοναδική εξαίρεση η Τράπεζα Πειραιώς που ανακοίνωσε ότι η εξυπηρέτηση θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.

Ουρές παρατηρούνται σε όλη τη χώρα καθώς στις μεγάλες πόλεις άνοιξαν λιγότερα υποκαταστήματα σε σχέση με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην Πάτρα, σύμφωνα με το patrastimes.gr, καταγράφηκαν δύο λιποθυμικά επεισόδια καθώς οι ηλικιωμένοι προσήλθαν στις τράπεζες από το βράδυ περιμένοντας να ανοίξουν τα υποκαταστήματα στις 8 το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας οι περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη μέσω της ΕΤΕ θα εξυπηρετηθούν ως εξής:

Επώνυμο  Ημερομηνία εξυπηρέτησης
Α – Ι Τετάρτη 1.7.2015
Κ – Μ Πέμπτη 2.7.2015
Ν – Ω Παρασκευή 3.7.2015

Όπως αναφέρει το Έθνος έχει δοθεί εντολή στις διευθύνσεις των υποκαταστημάτων να είναι εφοδιασμένες με μπουκαλάκια νερό καθώς η αναμονή στην ουρά για τους συνταξιούχους αναμένεται να είναι πολύωρη.

Στα γκισέ των τραπεζών θα εξυπηρετούνται, με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς, συνταξιούχοι των εξής ασφαλιστικών ταμείων:
1) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων
από το βράδυ της Παρασκευής, 26 Ιουνίου.
2) ΤΑΠ-ΟΤΕ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων από σήμερα το μεσημέρι, 30 Ιουνίου.
3) ΤΑΠ-ΔΕΗ, που οι λογαριασμοί θα πιστωθούν απόψε το βράδυ.
4) ΝΑΤ, που έχουν πιστωθεί από χθες, Δευτέρα 29 Ιουνίου.
5) ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που έχουν πιστωθεί από το βράδυ της 26ης Ιουνίου.
6) ΕΤΑΑ, που έχουν πιστωθεί από τις 26 Ιουνίου.
7) ΟΓΑ, που θα πιστωθούν σήμερα το βράδυ, 30 Ιουνίου.
8) ΟΑΕΕ, που θα πιστωθούν αύριο, 1 Ιουλίου 2015, μετά τις 11.00 το πρωί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: