Η πόρτα παραμένει ανοικτή, δηλώνει ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας…




Της Φαίης Καραβίτη

Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης. Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει προκειμένου να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ενός Grexit.

«Λαμβάνουμε υπόψη και σεβόμαστε αυτό το αποτέλεσμα. Βεβαίως παραμένει η κυβέρνηση πρόθυμη για συζητήσεις, όπως το είπε και η καγκελάριος την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή: Η πόρτα παραμένει πάντα ανοιχτή», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σχετικά με το ελληνικό δημοψήφισμα, αλλά διευκρίνισε ότι «εν όψει της χθεσινής απόφασης των Ελλήνων πολιτών δεν υπάρχουν αυτή τν στιγμή οι προϋποθέσεις για να μπούμε σε διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας».

«Το χθεσινό “ΟΧΙ” είναι και μία απόρριψη στην αρχή, η οποία διέπει εδώ και χρόνια τη βοήθεια προς τις χώρες σε πρόγραμμα, ότι αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια αλληλοσυνδέονται. Η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει αυτή την αρχή», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε:

«Παραμένει αμετάβλητη η πεποίθησή μας ότι, εάν ακολουθήσουμε αυτή την αρχή, μπορούμε από κοινού να πετύχουμε πρόοδο, όπως το καταφέραμε ξεκάθαρα σε άλλες χώρες. Θα πρέπει τώρα στην Ευρώπη να συζητήσουμε πολύ, να διερευνήσουμε ποιες δυνατότητες υπάρχουν για να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες. Σε όλα αυτά πολλά θα εξαρτηθούν από το ποιες προτάσεις θα θέσει τώρα η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι».

Από την πλευρά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γιέγκερ, ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους απάντησε αρνητικά, σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο και επισήμανε ότι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει ίδια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: