Η μητέρα της κ. Βαλαβάνη απέσυρε τις 200 χιλιάδες




Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της Νάντιας Βαλαβάνη και στις καταγγελίες ότι συγγενικό της πρόσωπο σήκωσε από την τράπεζα 200.000 ευρώ, λίγο πριν επιβληθούν τα capital controls.

Με δήλωσή της στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, που κυκλοφορεί την Κυριακή, η μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών φέρεται να υποστηρίζει ότι η ίδια απέσυρε αυτά τα χρήματα -“οικονομίες μιας ζωής”, όπως τα χαρακτηρίζει- από την τράπεζα προκειμένου να τα προστατεύσει από την κρίση.

Το Mega προσπάθησε να επικοινωνήσει με την κ. Βαλαβάνη προκειμένου να τοποθετηθεί, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Με χθεσινή της ανακοίνωση, η κ. Βαλαβάνη ζητούσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης με αφορμή τις απανωτές ερωτήσεις του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη για την υπόθεση των 200.000 ευρώ και την αναπαραγωγή του θέματος από τον Τύπο.

Η κ. Βαλαβάνη μιλούσε για “λάσπη” που εκτοξεύεται από πολιτικούς και δημοσιογράφους, οι οποίοι -όπως επεσήμαινε- “γνωρίζουν ότι ‘κολλά’ ανεξάρτητα και πέραν πάσης πραγματικής και υπαρκτής απόδειξης” και θέτει το ερώτημα εάν ε’ίναι τυχαίο ότι “εκτοξεύεται αυτές τις πιο κρίσιμες για την πολιτική ιστορία του τόπου μέρες;”.

Όλο αυτό το διάστημα που το θέμα αυτό απασχολεί την επικαιρότητα, η πρώην υπουργός είχε δηλώσει πως η ίδια δεν είχε προσωρήσει σε οποιαδήποτε ανάληψη από την τράπεζα, αποφεύγοντας πάντως να αναφερθεί σε συγγενικά της πρόσωπα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: