Η Μέρκελ θα προτείνει τη συμφωνία στη γερμανική Βουλή εάν περάσουν οι νόμοι από το ελληνικό κοινοβούλιο




Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε σήμερα ότι θα προτείνει με «πλήρη πίστη» στο κοινοβούλιο να εξουσιοδοτήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για μια τρίτη διάσωση μόλις η ελληνική Βουλή εγκρίνει το συνολικό πρόγραμμα και θέσει σε εφαρμογή τους αρχικούς νόμους.

Η Μέρκελ δεν είπε πότε θα συμβεί αυτό, αλλά διευκρίνισε ότι θα επιδώσει μια θετική αναφορά στην κοινοβουλευτική επιτροπή αυτή την εβδομάδα. Είναι καλύτερο να μην ανακληθούν οι βουλευτές από τη θερινή τους άδεια πριν βεβαιωθούν ότι πέρασαν οι ελληνικοί νόμοι, είπε.

Μετά από τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις, η Μέρκελ είπε ότι η Ελλάδα κατέστησε τις συνθήκες χειρότερες για την ίδια τη χώρα μέσω της απότομης επιδείνωσης της οικονομίας το τελευταίο εξάμηνο και το κλείσιμο των τραπεζών τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ερωτηθείσα εάν έχει εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το επώδυνο πακέτο, είπε: «Θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος».

Αναγνώρισε ότι η Γερμανία απέσυρε το αίτημα βάσει του οποίου το έγγραφο στο οποίο θα κατέληγε η σύνοδος θα προέβλεπε την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη εάν δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις της διάσωσης.

«Δεν χρειαζόμαστε σχέδιο Β γιατί εγκρίθηκε το σχέδιο Α» είπε.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: