Για τις συνέπειες ενός Grexit προειδοποιεί ο Σταϊνμάιερ




Κατά μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel» προειδοποιεί για τις συνέπειες ενός Grexit.

«Ακόμη και αν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια εξέλιξη οικονομικά και από άποψη νομισματικής πολιτικής, το μήνυμα ενός Grexit θα ήταν καταστροφικό προς τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ και προσθέτει ότι η Ευρώπη «σε κάποια μέρη του κόσμου θα χάσει σε πρεστίζ και αξιοπιστία».

«Δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στην τύχη τους», δηλώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην «Welt am Sonntag» και επισημαίνει ότι θα υπήρχαν στις Βρυξέλλες άμεσα διαθέσιμα χρήματα προκειμένου να διατηρηθεί σε λειτουργία ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα.

Συμπόνια για τους Έλληνες αισθάνεται το 78% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Το 78% των Γερμανών αισθάνονται συμπόνια για τους Έλληνες, ενώ το 21% όχι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρεί ότι για την χρεοκοπία της Ελλάδας ευθύνεται η ίδια η χώρα, με το 42% να εκτιμά ότι ευθύνονται και οι δύο πλευρές. Το 56% πιστεύει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα επηρεάσει την Γερμανία, ενώ το 32% πιστεύει το αντίθετο.

Της ανταποκρίτριάς του ΑΠΕ Φ. Καραβίτη, Βερολίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: