Γράφει και σβήνει συνεχώς τη λίστα με τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ανασχηματισμός δεν έγινε χθες, όπως ανέμεναν όλοι κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα.

Πιθανότερο είναι τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το κυβερνητικό σχήμα να ανακοινωθούν κάποια στιγμή στη διάρκεια ης μέρας, ενώ οι πληροφορίες του Mega θέλουν εξωκοινοβουλευτικούς να παίρνουν υπουργικό θώκο.

Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εσωτερικές μετακινήσεις είτε με υπουργούς που θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο, είτε με αναπληρωτές που θα αναβαθμιστούν. Σίγουρες θεωρούνται οι αντικαταστάσεις των Π. Λαφαζάνη, Δ. Στρατούλη και Κ. Ήσυχου, ενώ πρέπει να αντικατασταθούν και οι παραιτηθέντες, Νάντια Βαλαβάνη και Νίκος Χουντής.

Σύμφωνα με το Mega, το “όχι” της Ζωής Κωνσταντοπούλου φαίνεται ότι ανοίγει τον δρόμο για την αντικατάστασή της με τον νυν υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, κίνηση η οποία θα προκαλέσει ντόμινο αλλαγών. Για τη θέση του κ. Βούτση – στην περίπτωση που γίνει πρόεδρος της Βουλής – επικρατέστεροι φαίνονται οι Δημήτρης Βίτσας και Πάνος Σκουρλέτης, με τον πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

Πληροφορίες δεν αποκλείουν ο Π. Σκουρλέτης να “μετακομίσει” από το υπουργείο Εργασίας στο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Π. Λαφαζάνη, εκτός και αν εκεί τοποθετηθεί τελικά ο νυν υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Τη θέση του Π. Σκουρλέτη δεν αποκλείεται να αναλάβει η Ράνια Αντωνοπούλου που σήμερα είναι αναπληρώτρια για θέματα ανεργίας. Μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη θέση του Δημήτρη Στρατούλη, συγκεντρώνει ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, ο οποίος έχει επεξεργαστεί και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος έχει αρνηθεί να εισέλθει στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα να κερδίζει έδαφος και ο πανεπιστημιακός, Γιάννης Κούζης, ο οποίος είναι σύμβουλος στο υπ. Εργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως ετοιμάζει τεχνοκράτη για τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη στον τομέα των Εσόδων, ενώ φημολογείται πως η Τασία Χριστοδουλοπούλου – υπεύθυνη για τα μεταναστευτικά θέματα – θα απομακρυνθεί από την κυβέρνηση και οι αρμοδιότητές της θα εκχωρηθούν στον Γ. Πανούση.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα κρίνει εν πολλοίς την τύχη του Θοδωρή Δρίτσα ως υπουργού Ναυτιλίας, ενώ δεν αποκλείεται αναβάθμιση του Γ. Σακελλαρίδη . Προς υπουργοποίηση φαίνεται ότι βαδίζουν οι Γ. Βαρεμένος, Γ. Μπαλάφας και Γ. Αμανατίδης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: