«Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με τις διαφορετικότητες και τις διαφορετικές αντιλήψεις», δήλωσε η Γεροβασίλη




“Εμείς έχουμε μάθει να ζούμε με τις διαφορετικότητες και να επεξεργαζόμαστε τις διαφορετικές αντιλήψεις”, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή. Μιλώντας στο ρ/σ «Παραπολιτικά», η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως στόχος είναι «μέσα από συλλογικές διαδικασίες που αφορούν και την Κ.Ο. και τα κομματικά όργανα, με διάλογο να προχωρήσουμε στη λύση».

Την ίδια ώρα πάντως η κ. Γεροβασίλη, ερωτηθείσα πότε θα υπάρξει ξεκαθάρισμα στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να διευκρινίσει πως η διαφορετική οπτική για την ευρωπαϊκή προοπτική «δεν είναι θέμα ξεκαθαρίσματος το οποίο μπορεί να λυθεί έτσι».

«Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, με αντικειμενικούς λόγους που μας έχουν φέρει εδώ. Η δυσκολία των κριτικών, η αλλαγή πλεύσης. Αντιλαμβάνεστε ότι προχωρήσαμε σε βήματα τα οποία δεν ήταν στην αντίληψή μας, δεν ήταν στο πρόγραμμά μας και αυτό μας έχει φέρει όλους, μα όλους ανεξαιρέτως, σε πολλές σκέψεις για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάτω από συνθήκες πίεσης, που είμαστε αναγκασμένοι να λειτουργήσουμε σήμερα, προκειμένου να αποτρέψουμε, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, τα χειρότερα», είπε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Αυτό που είναι κορυφαίο και είναι στην καρδιά της Αριστεράς και στον τρόπο της, είναι ο διάλογος ανοιχτά και προς την κοινωνία και βεβαίως ο στόχος είναι η συνισταμένη», είπε ακόμη η κυβερνητική εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές στρατηγικές για την ευρωπαϊκή στρατηγική της χώρας. «Σαφώς είναι δύσκολο, δεν λέει κανείς ότι είναι απλό. Και βεβαίως αυτό δοκιμάζεται και σε επίπεδο Κ.Ο. και κυβέρνησης, αλλά και στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στα μέλη. Τελικά αφορά και την κοινωνία», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Αναφερόμενη στα βήματα που θα ακολουθήσουν τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων βάσει των συμφωνηθέντων, με στόχο μέχρι τις 18 του μηνός να προχωρήσουμε στη σύναψη της σύμβασης που θα έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. «Αυτό που είναι συμφωνημένο μέχρι σήμερα, είναι ότι από τώρα μέχρι τότε δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης δεν έχει σταματήσει καμία στιγμή, ούτε αυτή τη στιγμή, ούτε τώρα. Μάλιστα τώρα, μετά από την ψήφιση αυτών των προαπαιτούμενων, νομίζω ότι είμαστε σε μια τελική ευθεία πλην καθοριστική. Δεν έχουν τελειώσει όλα τα πιθανά σενάρια, όπως διαμήνυσε ο πρωθυπουργός. Επομένως, οι συζητήσεις μας αυτές τις μέρες με όλους όσοι είναι δυνατόν να επηρεάσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδας, είναι κομμάτι της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί. Είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες μέρες».

«Η πορεία στη συνέχεια, μετά την συμφωνία είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί τότε. Μέχρι τότε, νομίζω, ότι πρέπει να είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην μάξιμουμ προσπάθεια για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας. Προφανώς από την εξέλιξη των πραγμάτων θα εξαρτηθεί και το τι θα συμβεί τον Σεπτέμβρη», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εκλογών η οποία είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: