«Εμείς δεν επιθυμούμε, το γνωρίζετε, ούτε χθες, ούτε σήμερα ούτε αύριο, η Ελλάδα να εξέλθει από την ευρωζώνη. Έχουμε ανάγκη την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς σε δηλώσεις που έκανε σε περιοχή κοντά στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά), όπου συνόδευε τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία.

«Επιθυμούσαμε, και συνεχίζουμε να επιθυμούμε, να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός και δεν αμφέβαλα ούτε για μία στιγμή ότι η Γερμανία επίσης επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης – προφανώς όχι υπό οποιουσδήποτε όρους», προσέθεσε ο Βαλς.

Ο ίδιος άλλωστε διέψευσε «επίσημα» σήμερα ότι υπάρχει «απόσταση» μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας επί του ελληνικού ζητήματος.

«Διάβασα σχόλια περί του ότι υπάρχει μια απόσταση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, ότι πήραμε απόσταση… Όχι. Διαψεύδω επίσημα αυτήν την ανάλυση. Ποτέ ξανά οι γαλλογερμανικές σχέσεις δεν ήταν τόσο ισχυρές και τόσο χρήσιμες στην Ευρώπη» τόνισε ο Βαλς.

«Με τη Γερμανία διαβουλευόμαστε αδιάλειπτα επί αυτού του ζητήματος όπως για όλα τα υπόλοιπα» επέμεινε ο Γάλλος πρωθυπουργός που γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ «συνομιλούν τις τελευταίες ημέρες και συνομίλησαν (σήμερα Πέμπτη) το πρωί».

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός προέτρεψε τους Έλληνες πολίτες να «ψηφίσουν με τα μάτια ανοιχτά» και να «λάβουν υπόψη όλες τις επιπτώσεις» ενός ενδεχόμενου «όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Α.Σ.), AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: