Της Σ. Αραβοπούλου

Σειρά επαφών με την ισραηλινή πολιτική και πολιτειακή ηγεσία θα έχει από αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στο Ισραήλ.

Ο υπουργός, ο οποίος αναχώρησε σήμερα για το Ισραήλ, πριν από την έναρξη των επαφών του με την ισραηλινή πλευρά, θα συναντηθεί, το απόγευμα, στην Ιερουσαλήμ με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.

Ο κ. Κοτζιάς, αύριο, θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και υπουργό Εξωτερικών, Μπέντζαμιν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu) όσο και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Εσωτερικών και κύριο διαπραγματευτή για το Παλαιστινιακό, Σίλβαν Σάλομ (Silvan Shalom). Επίσης θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτζ (Yuval Steinitz) και την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Τζίπι Χοτοβέλι (Tzipi Hotevely).

Μετά τις επαφές του ο κ. Κοτζιάς θα επισκεφτεί το Ίδρυμα Yad Vashem, όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ισραήλ, Ρεουβέν Ρίβλιν (Reuven Rivlin).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal