Στην ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση συμφωνούν ο Αλέξης Τσίπρας, η Άγγελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ




Στην ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση συμφώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σε χωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε σήμερα.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη να υπάρξουν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ σημειώνουν ότι οι συνομιλίες έγιναν σε εποικοδομητικό κλίμα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Οι θεσμοί απέχουν «μερικές ώρες» από μια «πιθανή διευθέτηση με την Ελλάδα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο κ. Ολάντ μιλώντας  κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΟΣΑ στο Παρίσι ζήτησε να υπάρξει ένας ισορροπημένος συμβιβασμός ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της.

«Βρισκόμαστε μερικές ημέρες (…), μερικές ώρες από μια πιθανή διευθέτηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ολάντ.

Ο επικεφαλής του Γαλλικού κράτους τόνισε ωστόσο ότι, «αν ζητηθούν πάρα πολλά από την Ελλάδα, αυτό θα εμποδίσει την επιστροφή (της χώρας) στην ανάπτυξη». Συμπλήρωσε δε ότι «εάν δεν ζητηθεί τίποτε ή δεν ζητηθούν αρκετά, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για το σύνολο της ευρωζώνης».

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, ο πρόεδρος της Γαλλίας θα μιλήσει εντός των επομένων ωρών με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: