O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής συναντήθηκε με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και αύριο.

Ο κ. Γιούνκερ επιφύλαξε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα, αφού όταν έφτασε στον τόπο της συνεδρίασης τον χαιρέτισε θερμά και ήταν ένας από τους λίγους πρωθυπουργούς που ο Πρόεδρος της Επιτροπής φίλησε.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Πιθανή θεωρεί ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ μια συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας, στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής ΕΕ-Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με δηλώσεις του κατά την είσοδό του στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα, ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι δεν είναι αυτό το θέμα της Συνόδου, αλλά οι διαβουλεύσεις με τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, κυρίως για τις κλιματικές αλλαγές. Ωστόσο, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι στο περιθώριο της Συνόδου ενδεχομένως συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας, μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ‘Αγκελα Μέρκελ, ενδεχομένως και με άλλους ευρωπαίους ηγέτες και φυσικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, είπε ο Φρ. Ολάντ, είναι ότι «πρέπει να επιταχύνουμε, να μην καθυστερούμε, ώστε να μην επιτρέψουμε να σκεφτούμε λύσεις που θα ήταν δυσάρεστες για την Ελλάδα, την ΕΕ και την ευρωζώνη».

Καταλήγοντας, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι η συμβουλή προς την Ελλάδα είναι ότι χρειάζεται δουλειά, επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό σήμερα στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι αν το επιθυμεί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα τον συναντήσει, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν έχει προγραμματιστεί κάτι. «Όταν υπάρχει βούληση όλα γίνονται», ανέφερε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος Μέρκελ.

Μαρία Αρώνη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: