Το Eurogroup θα μελετήσει έγγραφο που παρουσιάσθηκε από την Αθήνα ως βάση συμφωνίας




Ο Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι η ελληνική Κυβέρνηση παρουσίασε έγγραφο ως βάση για συμφωνία.
Οι Υπουργοί (Οικονομικών) θα μελετήσουν τώρα αυτό το έγγραφο “για να δουν εάν μπορεί να γίνει αποδεκτό”, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Στο μεταξύ, ένα σύνολο εγγράφων που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους θεσμούς στάλθηκε στο Eurogroup και μπορεί να αποτελέσει βάση συμφωνίας, τονίζουν ευρωπαϊκές πηγές.

“Η ευρωζώνη δεν έχει σε καμία περίπτωση την πολυτέλεια να χάσει την Ελλάδα”, δήλωσε ο Ιταλός Υφυπουργός παρά τη προεδρία της Κυβέρνησης Σάντρο Γκότζι, σε συνέντευξή του στην καθολική εφημερίδα L` Avvenire.

Κατά τη γνώμη του Γκότζι  η διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Αθήνα, Βρυξέλλες και των νομισματικών θεσμών θα ολοκληρωθεί με αίσιο τρόπο. “Επιτρέψτε μου το λογοπαίγνιο αυτό: σε περίπτωση που η Ευρώπη χάσει κομμάτια, κινδυνεύει να γίνει και η ίδια κομμάτια”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ιταλός υφυπουργός  αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα και στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι.

Η πεντάμηνη ακροσφαλής διπλωματία του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές της χώρας θα τελειώσει με έναν από τους δύο τρόπους: είτε με τη σχεδόν πλήρη συνθηκολόγηση του πρωθυπουργού στις απαιτήσεις των δανειστών είτε με επιστροφή στη δραχμή, αναφέρει ο Σάιμον Νίξον σε άρθρο του στη Wall Street Journal.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: