Την Τετάρτη το Eurogroup της …ελπίδας




Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης συγκαλείται εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να συζητήσει για την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

“Όλα τα μέρη είναι αποφασισμένα να βρεθεί μια λύση. Οι νέες ελληνικές προτάσεις είναι ένα βήμα εμπρός”, σημείωσε ο Τουσκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και πρόσθεσε ότι απομένει να γίνει πολλή δουλειά “μέσα στις επόμενες ώρες”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι θεσμοί (σ.σ. η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) “θα συνεργαστούν κατά τρόπο που θα επιτρέψει αυτό το Γιούρογκρουπ να καταλήξει σε αποτελέσματα το βράδυ της Τετάρτης, τα οποία μπορούν να παρουσιαστούν το πρωί της Πέμπτης”, συνέχισε.

Η συνεδρίαση της Ευρωομάδας θα πραγματοποιηθεί την προηγουμένη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η οποία είναι αφιερωμένη κυρίως στο ζήτημα των μεταναστών στη Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες. “Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε μια οριστική συμφωνία τις επόμενες ημέρες, διότι αυτό χρειαζόμαστε”, ανέφερε και πρόσθεσε, κάνοντας μια ποδοσφαιρική μεταφορά, πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν μπορούν να “παίξουν παράταση”.

Μπ.Γ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: