Την Ελλάδα προτιμούν οι Αυστριακοί και φέτος στηρίζοντας τη χώρα έμπρακτα




Του Δ. Δημητρακούδη

Γαλάζια θάλασσα, ειδυλλιακά νησιά, ελληνικό φαγητό και ολοένα υψηλότερα “στάνταρντ”, προσελκύουν “σμήνη” Αυστριακών επισκεπτών στην Ελλάδα, τονίζει σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του αυστριακού τμήματος του μεγάλου διεθνούς τουριστικού οργανισμού TUI, Κάθριν Λάμπελ, προσθέτοντας ότι οι Ελληνες αξιοποίησαν την κρίση για νέες επενδύσεις και εκσυγχρονισμούς σε παλιότερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της δεκαετίας του 1990.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να αντικατοπτρίζεται στις μαζικές κρατήσεις των Αυστριακών για την Ελλάδα, με τις προσφορές διακοπών από μέρους του TUI έως τον Οκτώβριο, να έχουν εξαντληθεί πλήρως.

Ήδη, πρόσφατη έρευνα του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού, του “Φερκερμπιουρό”, είχε διαπιστώσει ότι η Ελλάδα είναι για το καλοκαίρι του 2015 – όπως ήταν και για το περσινό – ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των πιο προσφιλών προορισμών των Αυστριακών για διακοπές φέτος το καλοκαίρι, σε ποσοστό 16,7%, ακολουθούμενη – με αρκετή απόσταση — από την Ισπανία σε ποσοστό 13,2%, την Τουρκία, (11,8%), την Ιταλία (8,3%), τις ΗΠΑ (5,9%) και την Κροατία σε ποσοστό 3,8%.

Το καλοκαίρι του 2014, τα ποσοστά για τους πλέον προσφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Αυστριακών, ήταν αντίστοιχα, για την Ελλάδα 15%, την Τουρκία 12,7%, την Ισπανία (12,1%), την Ιταλία (7,9%), τις ΗΠΑ (5,9%) και την Κροατία (3,4%).

Κατά μέσο όρο, πάνω από 400.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να είναι επανεπισκέπτες, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: