Τη Δευτέρα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα, χωρίς αποτέλεσμα το Eurogroup




Έκτακτη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης αφιερωμένη στην Ελλάδα συγκάλεσε για την προσεχή Δευτέρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως αναφέρει ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

“Αποφάσισα να συγκαλέσω μια σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 19:00. Είναι η ώρα να συζητήσουμε κατεπειγόντως για την κατάσταση της Ελλάδας στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο” ανέφερε ο Τουσκ, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση του Γιούρογκρουπ στο Λουξεμβούργο χωρίς συμφωνία.

Το σημερινό Συμβούλιο δεν κατέληξε σε συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη σύνοδο των υπουργών της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο.

Δυστυχώς μικρή πρόοδος σημειώθηκε και συνεπώς δεν υπάρχει καμία συμφωνία, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup. Σήμερα ζητήσαμε από την Ελλάδα να μας δώσει προτάσεις ως το τέλος του μήνα με στόχο την επέκταση του προγράμματος, είπε ο Ολλανδός υπουργός τονίζοντας ότι χρειάζεται αξιόπιστη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη. Είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία εντός των προσεχών ημερών, είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι μετά από πέντε μήνες εντατικών διαβουλεύσεων δεν έχει υπάρξει συμφωνία παρά το γεγονός ότι η ακεραιότητα της ευρωζώνης είναι στόχος όλων.

Υπάρχει εμπλοκή τις δύο τελευταίες εβδομάδες είπε ο Μοσκοβισί τονίζοντας πως από πλευράς δανειστών υπάρχει πνεύμα ευελιξίας ως προς τα μέτρα. Το τέλος Ιουνίου είναι το όριο, είναι το τέλος της παρτίδας είπε ο Επίτροπος απευθύνοντας έκκληση στην ελληνική πλευρά να κινηθεί με εποικοδομητικό πνεύμα και με ευελιξία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: