“Θέλουν παράδοση και υποταγή… Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για συμφωνία”, επιμένει ο Λαφαζάνης




Μικρά περιθώρια συμφωνίας με τους δανειστές εκτιμά ότι υπάρχουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Λαφαζάνης. «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για θετική συμφωνία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους πιστωτές. Οι τελευταίοι μάλλον θέλουν παράδοση και υποταγή. Και αυτό δεν πρέπει ποτέ να το επιτρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

Δηλώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι δεν έχει ως επιλογή την έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά δεν έχει και ως επιλογή την εξόντωση του λαού μας μέσα στην Ευρωζώνη. Και αυτή την ώρα, ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει για τον τόπο και τον λαό είναι ένα τρίτο Μνημόνιο, που με κάθε δυνατό, δημοκρατικό τρόπο πρέπει να αποφευχθεί, όσες δυσκολίες και αν έχει ένα τέτοιο εγχείρημα».

Σημειώνει σε ό,τι αφορά την προσωπική του στάση πως «αν έχουμε μια κακή συμφωνία, ασύμβατη με το πρόγραμμά μας, πράγμα που δεν πιστεύω ότι θα δεχθεί η κυβέρνηση, το πρόβλημα θα είναι για τον τόπο και τον ελληνικό λαό και θα είναι πελώριο και όχι το τι θα κάνω εγώ στη Βουλή». Τονίζει ακόμη ότι «ούτε η κυβέρνηση θα χάσει τη λεγόμενη δεδηλωμένη, ούτε θα υπάρξει καμία ηρωική πτώση της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: