Τα νταούλια, οι αγορές, η Κρήτη, ο Αλέξης και η Ν.Δ.




Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του ότι ένα grexit θα διαλύσει την Ευρωζώνη.

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραγκούνης τονίζει σε ανακοίνωσή του πως ο κ. Τσίπρας έλεγε κάποτε ότι θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, ενώ τώρα απειλεί την Ευρώπη ότι ένα grexit θα διαλύσει την Ευρωζώνη.

«Δεν έχει καταλάβει ότι ο μόνος που θα καταστραφεί από ένα grexit είναι η Ελλάδα» τονίζει ο κ. Καραγκούνης ο οποίος κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως κινείται «από την αμετροέπεια στο παραλήρημα!».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είχαν στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής, Μάκης Βορίδης.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, δήλωσε ότι έγινε ενημέρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα προβλήματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων είναι οι πληρωμές των φαρμακείων και «η διοχέτευση των φαρμάκων που δεν αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ σε άλλα κανάλια διανομής».

Ο κ. Λουράντος ανέφερε ότι βρήκαν με τη ΝΔ κοινή συνισταμένη σχετικά με τις πληρωμές των φαρμακείων τα οποία, όπως τόνισε, δεν μπορούν να αντέξουν καμία περαιτέρω επιβάρυνση από τις καθυστερήσεις αλλά και από τη διοχέτευση φαρμάκων που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ σε σούπερ μάρκετ και άλλα κανάλια διανομής.

«Είναι πολύ περίεργη η στάση της κυβέρνησης, η οποία με δική της πρωτοβουλία και με δική της ενέργεια κατέθεσε ως πρόταση κάτι το οποίον δεν θα έπρεπε να υπάρχει, αφού η όλη ιστορία ξεκινάει και τελειώνει σε μία χαριστική πράξη που έκανε η κυβέρνηση προς τη βιομηχανία, διοχετεύοντας ουσιαστικά ένα τεράστιο ποσό των φαρμάκων που έπρεπε να αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ στις τσέπες των καταναλωτών» πρόσθεσε ο κ. Λουράντος. Επίσης, σημείωσε ότι παράλληλα η κυβέρνηση, αφήνοντας ελεύθερη την τιμή, την αυξάνει πέντε και έξι φορές επιβαρύνοντας τον ελληνικό λαό.

Τέλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτή την πρότασή της και να σταθεί στην προηγούμενη κατάσταση από την οποία, όπως είπε, έχει αποδειχθεί ότι ο ανταγωνισμός που επικαλείται η ΕΕ υπάρχει και στα φαρμακεία.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι η ΝΔ λέει τρία πράγματα προς την κυβέρνηση: Να προχωρήσει με τακτικότητα, προσηκόντως και εμπροθέσμως στις πληρωμές προς τους φαρμακοποιούς, να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή ληξιπρόθεσμων, η ροή των οποίων ήταν καλή και τώρα έχει σταματήσει, και να εμμείνει στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης σχετικά με τα ΜΥΣΥΦΑ (Μη Υποχρεωτικά Συνταγογραφούμενα Φάρμακα).

«Αντί να προτείνει η ίδια την απελευθέρωσή τους, υπερακοντίζοντας ακόμα και τις υποχρεώσεις οι οποίες υπήρχαν στο μνημόνιο, εκείνο που πρέπει να κάνει είναι να μεριμνήσει ώστε να αποδειχθεί αυτό που όλοι ξέρουμε, ότι ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων λειτουργεί και επομένως δεν υπάρχει ανάγκη ούτε και θα προσθέσει τίποτα η διάθεσή του από άλλα κανάλια πλην των φαρμακείων» ανέφερε ο κ. Βορίδης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει μία καταστροφική πολιτική που έχει ξεκινήσει στον συγκεκριμένο κλάδο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: