Συνεχίζεται η προσπάθεια λέει η κ. Λαγκάρντ




“Μαζί με τους άλλους θεσμούς, πάντα επιδείξαμε ευελιξία προκειμένου να προσαρμοστούμε στη νέα οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα”, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε πως “στόχος αυτού που κάνουμε είναι να αποκαταστήσουμε τη σταθερότητα της οικονομίας στην Ελλάδα και να αποκαταστήσουμε τη χρηματοδοτική της ανεξαρτησία, όπως έγινε στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του επέμεινε πως τίποτε δεν έχει τελειώσει. ¨Οταν βλέπω πού βρισκόμαστε, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν διαφορές, αλλά είναι αρκετά περιορισμένες και είναι πολύ καλά εντοπισμένες¨, είπε ο κ. Μοσκοβισί.

¨Οπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει τη δική της θέληση¨, πρόσθεσε ο Επίτροπος.

Σόιμπλε: Ποτέ δεν αποκλείονται εκπλήξεις από την Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε ότι η Ελλάδα έβαλε τέλος στις διαπραγματεύσεις, ότι δεν υπάρχει βάση για περαιτέρω συνομιλίες με την Ελλάδα, προσθέτοντας ωστόσο πως ποτέ δε μπορείς να αποκλείσεις τις εκπλήξεις με την Ελλάδα.

Ο Φιλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξ Στουμπ, ανέφερε πως υπάρχει μια σαφής συναίνεση στο Eurogroup πως δεν μπορεί να δοθεί παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα. Χαρακτήρισε δυσάρεστη έκπληξη την προκήρυξη δημοψηφίσματος και πρόσθεσε πως το Plan B πλησιάζει να γίνει Plan Α.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουί ντε Γκίντος, είπε πως η απόφαση για δημοψήφισμα έχει κάνει τη ζωή δυσκολότερη για όλους, καθιστώντας λιγότερο πιθανή μια θετική έκβαση σε όλη αυτήν την ιστορία.

ΚΥΠΕ/ΕΚ/ΜΜ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: