Του Άρη Βικέτου

Τις εξελίξεις στην Ελλάδα συζήτησαν, σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας για πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει σήμερα επικοινωνία με τους προέδρους θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ηγέτες κρατών μελών για το ελληνικό ζήτημα.
Χθες βράδυ, ο κ. Αναστασιάδης συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις. Όπως άφησε να εννοηθεί ο Χριστοδουλίδης, υπήρξε συναντίληψη των δύο ηγετών ως προς το τι θα ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης στις συνομιλίες του, λέγοντας ότι δεν έγινε απλώς κουβέντα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στόχος των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να επιτευχθεί στην πράξη αυτό που όλοι επιθυμούν, δηλαδή μια συμφωνία έστω και την υστάτη και παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ.

Επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου διαβίβασε επιστολές στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στους προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα.
Σε δηλώσεις στη Βουλή, ανέφερε ότι τους καλεί, μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, να προβούν σε εκείνες τις ενέργειες οι οποίες θα οδηγήσουν θεσμούς και ελληνική κυβέρνηση σε έναν έντιμο συμβιβασμό, που θα επαναφέρει την ηρεμία και τη σταθερότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη.

«Έχω ενημερώσει τηλεφωνικώς και την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων διαβεβαιώνοντας την για ακόμη μια φορά ότι αυτές τις δύσκολες ώρες στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δοκιμαζόμενο αδελφό ελληνικό λαό», σημείωσε ο κ. Ομήρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: