«Περιμένουμε την έκθεση των θεσμών για να ξεκινήσουμε τη συζήτηση στο Eurogroup» δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, Γιόχαν Βαν Οβερτβελτ κατά την είσοδό του στο κτίριο της συνεδρίασης.

Συνεχίζοντας είπε πως πρέπει να επιτευχθεί μια «καλή συμφωνία» τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για το μέλλον της ΟΝΕ, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει στο τραπέζι πρόταση εν είδει τελεσιγράφου, απάντησε πως δεν είναι υπέρ των «προθεσμιών». Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, σχολίασε πως είναι σημαντικό να συνεχίσει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα κυρίως λόγω της τεχνογνωσίας του.

Τέλος, ανέφερε πως δεν είναι σωστό να λέει κανείς πως το πρόγραμμα απέτυχε στην Ελλάδα γιατί καμία κυβέρνηση δεν το εφάρμοσε στην ολότητά του.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ολοκληρώθηκε στις 8.30 ώρα Ελλάδος η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους προέδρους των Θεσμών Ζ.Κ. Γιούνκερ, Μ.Ντράγκι και Κρ.Λαγκάρντ.

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις στον τύπο ενώ σε λίγο αναμένεται να αρχίσουν οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης,

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι διαβουλεύσεις θα επαναληφθούν αύριο. Οι ίδιες πηγές ανάφεραν ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι η τελευταία και αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο εγγύτατο μέλλον.

— Θα δουλέψουμε για να βρούμε μία λύση, η οποία είναι αναγκαία, αλλά και πιθανή, δήλωσε πριν από λίγο ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι εντατικές και υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι πιθανό η νύχτα να είναι μεγάλη πρόσθεσε ο ίδιος.

ΧΡ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ, Μ. ΣΠΙΝΘΟΥΡΑΚΗΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: