Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή»




Η αναζήτηση της αλήθειας και ο «έρωτας» που έχει για αυτήν, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, ήταν ο λόγος που οδήγησε τον γνωστό δημοσιογράφο και ανταποκριτή του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου, στη συγγραφή του νέου του βιβλίου «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή». Η παρουσίασή του έγινε σήμερα στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής υπό το βλέμμα πολλών εκπροσώπων της πολιτικής, της δημοσιογραφίας αλλά και πλήθους κόσμου.

Ο συγγραφέας, αφού εξήγησε ότι το βιβλίο του ερευνά μια περίοδο δέκα ετών όπου, όπως διαπίστωσε, «οι ηγέτες μας αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων», εξήγησε πως το βιβλίο δεν έγινε «για να κατηγορήσω ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά για μένα και για να ικανοποιήσω τον έρωτά μου για την αναζήτηση της αλήθειας».

Μιλώντας για τον τρόπο που εξελίχθηκε η έρευνά του, και αφού ξεκαθάρισε ότι αυτή στηρίχθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης του ίδιου και των πηγών του, αποκάλυψε τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε, η οποία περιελάμβανε πολλές συνεντεύξεις με πολλούς. Μάλιστα, είπε ότι στην Ουάσινγκτον είχε πρόσβαση σε υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι είτε έχουν αποχωρήσει είτε παραμένουν, ενώ τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται έγγραφα του Ταμείου.

Μιλώντας στην παρουσίαση, ο επί σειρά ετών ανταποκριτής ελληνικών ΜΜΕ στις ΗΠΑ Αθανάσιος Έλλις, είπε ότι μέσα στο βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου διαπιστώνουμε ευθύνες σε πολλούς, χαρακτηρίζοντάς το πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ανάλυση μιας πολύ δύσκολης κατάστασης.

Από την πλευρά του, ο διπλωματικός συντάκτης Νίκος Μελέτης έκανε λόγο για έναν μαχητικό, επίμονο, διεισδυτικό συγγραφέα, τονίζοντας ότι το βιβλίο δεν είναι κατηγορητήριο ή απαλλακτικό βούλευμα για κανένα, αλλά ένα εργαλείο για το μέλλον.

Τέλος ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης τόνισε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο δείχνει που μας έχει φτάσει ο ατομικισμός μας.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: