Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, όπως υποσχέθηκαν οι εκπρόσωποι του στην Ομογένεια την Πέμπτη, έθεσε στην Καγκελάριο Αντζελα Μέρκελ ισχυρά το ελληνικό πρόβλημα, καθώς και ο ίδιος κι οι αρμόδιοι υπουργοί του πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας επηρεάζει σημαντικά την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζο Ερνεστ.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος Ομπάμα, συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη.

Ο κ. Ερνεστ δήλωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της –εννοεί τους Ευρωπαίους δανειστές και το Ταμείο- θα μπορέσουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την πίστη του ότι έφτασε η ώρα της πραγματικής ανάπτυξης και του τερματισμού της λιτότητας. Οι Αμερικανοί επίσης ζητούν σύνεση από την Ελλάδα ώστε να επιτευχθεί το συντομότερον δυνατόν η συμφωνία.

Το μήνυμα του Λευκού Οίκου είναι αυτό: Είναι άμεση ανάγκη να τελειώνει το δράμα του ελληνικού λαού.

Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν ακούει κανείς στην Ευρώπη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: