Ο Σαμαράς κατηγορεί τον Τσίπρα ότι έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο




«Μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο, που απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος», χαρακτηρίζει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνη Σαμαράς, σε δήλωσή του λίγα λεπτά αφ’ ότου έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αναθέσει, μέσω δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, στον λαό να αποφασίσει εάν εγκρίνει ή απορρίπτει την πρόταση των δανειστών της Ελλάδος για συνέχιση της χρηματοδότησής της.

Ο τέως πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο, ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη».

«Η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες. Ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ», αναφέρει ο κ. Σαμαράς. Και καταλήγει:

«Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας».

Εν τω μεταξύ συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Σάββατο, στις 10.30 το πρωί το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, υπό την Προεδρία του . Αντώνη Σαμαρά, για το θέμα του δημοψηφίσματος.

Για πραξικόπημα μιλά ο Βενιζέλος

Εξάλλου με μακροσκελή δήλωση του, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος, λέει πως  «η πολιτική απάτη μετεξελίσσεται τώρα σε πραξικόπημα που ευτελίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και  απειλεί το ιστορικό της κεκτημένο».

Αφού επικρίνει σφοδρότατα την Κυβέρνηση Τσίπρα, αναφέρει πως «το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ευρώ . Και σε αυτό πρέπει να απαντήσει κάθε πολίτης. Η απάντηση είναι ναι στην Ευρώπη και η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει την εθνική στρατηγική .»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΚΥΠΕ/ΧΜ/ΓΧΡ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: