Ο Λευκός Οίκος ανησυχεί για το ενδεχόμενο Grexit, συνεχίζεται η εμπλοκή του Τζακ Λιού




Τη μεγάλη ανησυχία του για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζο Ερνστ, όταν ρωτήθηκε για τους κινδύνους ενός Grexit για την αμερικανική οικονομία.

«Ανησυχούμε’, είπε, «για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία, και για όσα πράγματα συμβάλλουν σε κάποια μεταβλητότητα στη διεθνή οικονομία και έχουν συχνά αντίκτυπο στην οικονομία των ΗΠΑ. Αυτός είναι ο λόγος που έχετε δει τόση πολλή εμπλοκή από το Υπουργείο Οικονομικών. Προσπαθούμε να φέρουμε τους Έλληνες και τους εταίρους τους μαζί ώστε να επιλύσουν τις διαφορές τους με τρόπο που δεν θα συμβάλλουν στην αστάθεια είτε στην ευρωπαϊκή οικονομία είτε στην παγκόσμια οικονομία».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα είχε την ευκαιρία να συζητήσει αυτό το θέμα στην G7 και συνεχίζουμε να είμαστε ενθαρρυμένοι από το γεγονός ότι όλοι φαίνεται να αναγνωρίζουν ότι η επίλυση της κατάστασης πριν από τη λήξη της προθεσμίας είναι προς το συμφέρον όλων των μερών που συμμετέχουν στις συνομιλίες. Οπότε ελπίζουμε ότι θα πετύχουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν σχέδια για να προσκληθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ερνστ απάντησε ότι δεν είχε τίπουα να ανακοινώσει επ’ αυτού.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: