«Ο κ. Σαμαράς ζητά κυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ




Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί ότι την ώρα που η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, εκείνος ζητά κυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό.

«Την ώρα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δίνουν σκληρή μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, ο κ. Σαμαράς εκφράζει τους μύχιους πόθους του. Ζητά κυβέρνηση με δοτό πρωθυπουργό προκειμένου να υπογράψει και να εφαρμόσει ό,τι ζητούν οι δανειστές. Άραγε, αυτές τις σκέψεις τις κρατά για τον εαυτό του ή τις μοιράζεται με Ευρωπαίους αξιωματούχους;» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Χθες ο κ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, είχε ζητήσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας αν χαθεί η δεδηλωμένη, πρωθυπουργός της οποίας δεν θα είναι ούτε ο νυν ούτε ο τέως πρωθυπουργός.

— Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος το μεσημέρι θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στο περιθώριο της συνόδου ο κ. Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επαφές με εταίρους στους οποίους και θα επισημάνει την ανάγκη να επέλθει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως η συμφωνία θα πρέπει να κλείσει άμεσα καθώς υπάρχει κίνδυνος ενός “ατυχήματος”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: