Ο Γιάνης είδε τον Αλέξη και δήλωσε για το θέμα Παναρίτη: Συζητήσαμε σοβαρότερα θέματα…




Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου δύο ώρες η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις και ερωτώμενος ο υπουργός Οικονομικών αν συζήτησαν το θέμα της κ. Ελενας Παναρίτη, αρκέστηκε να πει, σύμφωνα με την Ημερησία: “Συζητήσαμε σοβαρότερα θέματα”.

Νωρίτερα το μεσημέρι είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρωθυπουργό και του εξέφρασε την ενόχλησή του από τις έντονες αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης για την επιλογή της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου στο ΔΝΤ. Μετά το τηλεφώνημα, προέκυψε το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών.

Η συνάντηση έγινε το βράδυ της Κυριακής μετά τη “θύελλα” που προκάλεσε στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ και η οποία έφερε μεγάλη ομάδα βουλευτών να υπογράφουν κείμενο ζητώντας την ανάκληση της απόφασης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Mega μετά τη συνάντηση των δυο αντρών, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αντικατάστασή της μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Το κείμενο αντίδρασης αρχικά υπεγράφη από 36 βουλευτές, εστάλη στον πρωθυπουργό και οι υπογραφές πάνω σε αυτό συνεχίστηκαν, έχοντας φθάσει στις 42.

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν λάθος απόφαση την επιλογή Παναρίτη και μιλούν για συμβολικό και πολιτικό θέμα.

“Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Και αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει και με βάση την οποία εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχουσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκφράζει τη σημερινή κυβέρνηση”, αναφέρει απόσπασμα του κειμένου.

Ο πρωθυπουργός -που έχει συνεργασία με τον Γ. Βαρουφάκη για το θέμα- σέβεται την επιλογή Βαρουφάκη κατά πληροφορίες, ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις τον κάλεσε να το ξανασκεφτεί.

Είναι πολύ πιθανό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η κυβέρνηση να μεταθέτει το βάρος της εξέλιξης στην ίδια την Έλενα Παναρίτη ενώ φαίνεται να περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ, MEGA, ΕΘΝΟΣ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: