Νέο τηλέφωνο Τζακ Λιού στον Αλ. Τσίπρα, νέα έκκληση εξεύρεσης συμφωνίας, συνεχείς πιέσεις και προς τους Ευρωπαίους




Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού συνέχισε και τις τελευταίες 24 ώρες να πιέζει τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τα βρουν ώστε να αποφευχθεί κρίση η οποία θα έχει βαρύτατες επιπτώσεις για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αλλά και θα επηρεάσει τις χώρες της Ευρωζώνης και την παγκόσμια οικονομία.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Λιού μίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι το Υπουργείο Οικονομικών εξακολουθεί να στηρίζει όλες τις πλευρές σχετικά με την ευαίσθητη κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα.

Ο κ. Λιού σημείωσε την πρόσφατη πρόταση μεταρρύθμισης εκ μέρους της Ελλάδας και τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να κάνει μια σοβαρή κίνηση για να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμβιβαστική λύση με τους πιστωτές της, και ότι η μη επίτευξη συμφωνίας θα μπορούσε να δημιουργήσει άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και την αβεβαιότητα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα να παρουσιάσει αξιόπιστες προτάσεις που παρέχουν τη βάση για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν, και ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν το καθήκον τους ως απάντηση στην ελληνική πρόταση.

Εξάλλου, χθες Κυριακή, ο κ. Λιού τηλεφώνησε και στον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, με τον οποίο συζήτησε τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε εκ νέου την άμεση ανάγκη η Ελλάδα να συμφωνήσει σε μια ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων. Επίσης, κάλεσε τον Πρόεδρο του Eurogroup να συνεχιστούν όλες οι προσπάθειες με τους ευρωπαίους εταίρους για να στηρίξουν την Ελλάδα για την εξεύρεση ενός δρόμου ώστε να αποκατασταθεί η ανάπτυξη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: