Νέο πανηγυρικό ξεκίνημα σήμερα της παλιάς ΕΡΤ




Από τις 6 η ώρα το πρωί σήμερα, στους τηλεοπτικούς δέκτες επανήλθαν τα προγράμματα με το σήμα της ΕΡΤ, και στους ραδιοφωνικούς το Πρώτο, το Δεύτερο, το Τρίτο, ή ΕΡΑ Σπορ, το Κόσμος και η Φωνή της Ελλάδος.

Ό,τι υπήρχε, δηλαδή, πριν από το κλείσιμο του Οργανισμού τον Ιούνιο του 2013 από την τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για «οικονομικούς λόγους», και τη μετεξέλιξή της σε ΝΕΡΙΤ με λιγότερους σταθμούς, προγράμματα και προσωπικό.

Εκείνη η απόφαση ήταν η αφορμή για να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό η ΔΗΜΑΡ.

Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, αξιωματική αντιπολίτευση τότε, δεσμεύτηκε ότι μόλις γίνει κυβέρνηση θα ψηφίσει νόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη όλων των μόνιμων υπαλλήλων.

Αυτό έγινε, και σήμερα το πρωί επανήλθε η προηγούμενη «τάξη πραγμάτων».

Στο νέο ξεκίνημα δίδεται από το πρωί πανηγυρικός χαρακτήρας. Τόσο η τηλεόραση, όσο και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, ξεκίνησαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, και με την επαναφορά του παλιού σήματος με τον περίφημο «τσοπανάκο» και τα κουδούνια του.

Το βράδυ στην τηλεόραση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» που αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν η τότε κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Παρουσιαστής του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων θα είναι ο Πάνος Χαρίτος, πρώην ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μέση Ανατολή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), χαιρέτισε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Όμως  αντιρρήσεις για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ έχει εκφράσει η ΠΟΣΠΕΡΤ, το συνδικάτο των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που το απόγευμα στις 7 καλεί όλους σε συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο.

Μία ώρα αργότερα,  στις 8 το βράδυ, είναι προγραμματισμένη να γίνει μεγάλη «εορταστική συναυλία», με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να δίνουν το παρών τους, ανάμεσά τους, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.α.

Όσον αφορά την στελέχωση του φορέα, σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αιτήσεις επανόδου του προσωπικού έφθασαν τις 1.665, ενώ, άμεσα, θα προχωρήσουν και οι νομικές τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της εταιρείας.

Χρήστος Μιχαηλίδης, ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: