Της K. Bλαχοδήμου

Απορρίπτει ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην περίπτωση βιώσιμης συμφωνίας έστω και αν είναι αποτέλεσμα δύσκολων συμβιβασμών λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση για να πάρει κρίσιμες αποφάσεις που η διαχείρισή τους ανήκει αποκλειστικά σε αυτήν. Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως αν η Ευρώπη τελικά επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχιση της υποτέλειας τότε πάλι η κυβέρνηση θα είναι εκείνη που θα πει το μεγάλο όχι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός είπε στους συνομιλητές του: «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της και άνετη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι « ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε για να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Οι αποφάσεις και η διαχείριση τους ανήκουν αποκλειστικά σε εμάς, όσο δύσκολες και να είναι».

Αναφερόμενος στη συμφωνία ο πρωθυπουργός είπε πως «αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός θα σηκώσουμε το βάρος γιατί μόνο μας κριτήριο είναι η έξοδος από την κρίση και από τα μνημόνια της υποτέλειας».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «αν είναι όμως η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε, θα πούμε το μεγάλο όχι και θα δώσουμε τη μάχη για την αξιοπρέπεια του λαού και την εθνική μας κυριαρχία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: