Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Αυγής – Φωνάζει η Ν.Δ.




Κοινωνική υποστήριξη στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue, που διενεργήθηκε το διάστημα 11-17 Ιουνίου και δημοσιεύει η Αυγή της Κυριακής. 

Ο Αλέξης Τσίπρας κρίνεται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 62%. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 20%, ποσοστό15% συγκεντρώνει «κανένας» και ποσοστό 3% είναι χωρίς γνώμη.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 47,5%, η ΝΔ 19,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, το ΠΑΣΟΚ 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%, η Ένωση Κεντρώων 2%,το άλλο κόμμα 4%.

Στο ερώτημα «καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», οι πολίτες απαντούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ποσοστό 52%, κυβέρνηση της ΝΔ σε ποσοστό 17%, καμία από τις δύο σε ποσοστό 28%, χωρίς γνώμη δηλώνει το 4%.

Το 65% τάσσεται υπέρ δημοψηφίσματος για το ευρώ, το 31% κατά και ποσοστό 5% είναι χωρίς γνώμη. Το 90% δηλώνει εξάλλου ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές, το 9% ότι μάλλον χρειάζεται και 1% είναι χωρίς γνώμη.

Ικανοποίηση από τη λειτουργία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Στο συγκεκριμένο ερώτημα και σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση το 56% δηλώνουν δυσαρεστημένοι και το 43% ικανοποιημένοι. Σε ό,τι αφορά στην αντιπολίτευση το 88% δηλώνουν δυσαρεστημένοι και το 11% ικανοποιημένοι.

Για τη στάση της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, το 62% δηλώνει ότι δεν πρέπει να υποχωρήσει, το 34% να υποχωρήσει και το 4% είναι χωρίς γνώμη.

Το 60% έχει θετική γνώμη για το ευρώ, το 36% αρνητική γνώμη για το ευρώ και 1% είναι χωρίς γνώμη.

Το 62% λέει για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή ότι θα είναι χειρότερα, το 22% «μάλλον καλύτερα», το 12% ότι θα έμεναν ίδια και 4% είναι χωρίς γνώμη.

Το 42% έχει θετική γνώμη για την ΕΕ, το 57% αρνητική και 2% είναι χωρίς γνώμη.

Ως προς τις δημοτικότητες των αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 74% και αρνητικές 27%. Ο Πάνος Καμμένος θετική γνώμες σε ποσοστό 44% και αρνητικές σε ποσοστό 53%. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 39% και αρνητικές σε ποσοστό 48%. Ο Σταύρος Θεοδωράκης συγκεντρώνει θετική γνώμη σε ποσοστό 39% και αρνητική σε ποσοστό 57%. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει θετικές γνώμες σε ποσοστό 29% και αρνητικές σε ποσοστό 70%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θετικές γνώμες σε ποσοστό 24% και αρνητικές 74%. Η Φώφη Γεννηματά θετικές γνώμες σε ποσοστό 53% και αρνητικές σε ποσοστό 41%. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος θετικές γνώμες σε ποσοστό 11% κι αρνητικές σε ποσοστό 84%.

— Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Αυγή» σχετικό με δημοσκόπηση.

«Η προπαγάνδα έχει τα όρια της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει:

«Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την “Αυγή”, να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί σε αποβλάκωση».

Κ. Βλ., Ν. Αρμένης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: