Του Άρη Βικέτου

Άνδρας 62 χρόνων από το Λίβανο, κάτοχος κυπριακής ταυτότητας, συνελήφθηκε σήμερα από την Αστυνομία ως ύποπτος για τη διερευνώμενη υπόθεση εντοπισμού πέντε τόνων νιτρικής αμμωνίας στο σπίτι 26χρονου ομοεθνή του στη Λάρνακα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ανανέωσε για άλλες οκτώ μέρες το διάταγμα κράτησης του 26χρονου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» ο 26χρονος ονομάζεται Χουσεΐν Μπασάμ Αμπντάλα και είναι μέλος της Χεζμπολάχ. Είναι σιίτης και έζησε για αρκετά χρόνια στον Καναδά, εξ ου και είναι κάτοχος καναδικού διαβατηρίου.

Για την σημερινή σύλληψη η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών και εξετάσεων προέκυψε μαρτυρία, που φαίνεται να εμπλέκει τον 62χρονο στην εισαγωγή στην Κύπρο της νιτρικής αμμωνίας σε ice packs, ως μέρος κουτιών πρώτων βοηθειών. Αύριο ο 62χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι η ποσότητα νιτρικής αμμωνίας, που εντοπίστηκε στο σπίτι του 26χρονου ύποπτου, μετακινήθηκε σε αδειούχα μονάδα ανακύκλωσης παρουσία λειτουργών της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Έγινε επεξεργασία του υλικού, το οποίο προωθήθηκε στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας για να το χειριστεί. Ο κ. Αγγελίδης υπογράμμισε πως η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και ότι το παραχθέν νιτρικό διάλυμα προωθήθηκε για γεωργικούς ή άλλους σκοπούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: