Χιλιάδες άνθρωποι στο Σύνταγμα ζήτησαν να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη




«Μένουμε Ευρώπη», «Ελλάς, Ευρώπη, δημοκρατία» και «παραιτηθείτε» είναι τα συνθήματα που ακούσθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης χιλιάδων πολιτών υπέρ του «ΝΑΙ» για το δημοψήφισμα της Κυριακής, στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή.

Υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ μίλησαν ο Πύρρος Δήμας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε ωστόσο μεγάλος αριθμός των πολιτών παραμένει στην πλατεία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ελλάδα», για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο «ναι» ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Κλειστή είναι η οδός Αμαλίας και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες» αναφέρουν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης στο Facebook.

Χθες πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των υποστηρικτών του «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις, παρέστησαν περίπου 25.000 πολίτες.

Κόσμος κρατώντας σημαίες της ΕΕ συμμετέχει στην συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στην πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. «Μένουμε Ευρώπη», με αυτό το αίτημα και υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, πολίτες έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Κόσμος κρατώντας σημαίες της ΕΕ συμμετέχει στην συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στην πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. «Μένουμε Ευρώπη», με αυτό το αίτημα και υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, πολίτες έδωσαν το παρών στο Σύνταγμα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Σημειώνεται πως στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση αυτή, που έγινε μέσω facebook, αναφέρονται τα εξής: 

«Πολίτες της Αθήνας – Πολίτες της Ελλάδας

Έφτασε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.  Έφτασε η ώρα των μεγαλύτερων αγώνων.  Οι ευθύνες όλων μας για την διασφάλιση του μέλλοντος της χώρας μας, είναι τεράστιες.  Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες.

Αν επιτρέψουμε στον ακραίο αριστερό-δεξιό συρφετό, να εξοβελίσει τη χώρα από την Ε.Ε. και από το Ευρώ, ίσως στο μέλλον δημοκρατικές κυβερνήσεις, να εκλιπαρούν, χώρες όπως η Αλβανία, η Βοσνία και η FYROM να αποδεχτούν και να συμφωνήσουν για την επανένταξή της στην Ένωση.

Με το δημοψήφισμα που αποφασίσθηκε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ στους πολίτες τίθεται χωρίς αμφιβολία η επιλογή ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη. Το δίλημμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο σχέδιο συμφωνίας που πρότεινε η κυβέρνηση ή η τρόικα, που ούτως ή άλλως ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους.

Η απόφαση για δημοψήφισμα δεν είναι “ηρωική πράξη αντίστασης” όπως υποκριτικά υποστήριξε ο Τσίπρας, αλλά απόπειρα διχασμού των Ελλήνων για να αποφύγει τον διχασμό στο κόμμα του. Δυστυχώς τολμά να θυσιάσει τον Λαό για να εξασφαλίσει την επιβίωση του κόμματός του και της εξουσίας του. Περιθώρια εφησυχασμού δεν υπάρχουν. Αν χαθεί αυτή η μάχη, θα έχει χαθεί ο πόλεμος και δεν θα υπάρξει πλέον καμία δυνατότητα επιστροφής. Ο Λαός μας θα αντιμετωπίσει μια εθνική καταστροφή, ίσως μια νέα Μικρασιατική καταστροφή.

Ας διατρανώσουμε λοιπόν και πάλι, την απόφασή μας να ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, όπως κάναμε στις 18 και στις 22 Ιουνίου. Ας βροντοφωνάξουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και ΟΧΙ στο λόμπι της δραχμής, αυτό που καθοδηγεί τις πολιτικές πρακτικές της κυβέρνησης. Ας συμμετάσχουμε μαζικά στο δημοψήφισμα ψηφίζοντας ΝΑΙ, για την ΕΛΛΑΔΑ, για την ΕΥΡΩΠΗ, για τη ΖΩΗ την δική μας και των παιδιών μας.

Με τις σφυρίχτρες μας στο Σύνταγμα Τρίτη 30 Ιουνίου, 19:30
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συγκέντρωση με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» και «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ξεκίνησε στις 7.30 στο Σύνταγμα, τελευταία ημέρα του οικονομικού προγράμματος στήριξης της χώρας μας. Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας απευθύνουν μέσω facebook πρόσκληση συμμετοχής σε όλους.

«Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες», αναφέρουν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης.

Μεταξύ εκείνουν που έχουν κοινοποιήσει τη σημερινή εκδήλωση και καλούν τους πολίτες να παρευρεθούν στη συγκέντρωση του Συντάγματος, στο Σύνταγμα μέσα από τις σελίδες που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Αδωνις Γεωργιάδης, και Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα, το παρών στη συγκέντρωση αναμένεται να δώσει κι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: