Για το θεαθήναι συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία




Τέσσερις ξένοι δημοσιογράφοι, τρεις Ιταλοί και ένας Γάλλος, συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν παράνομα στην Τουρκία από τη Συρία, ανέφεραν σήμερα Σάββατο οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι προσήχθησαν στο συνοριακό φυλάκιο της Μουρσιτπινάρ (νότια Τουρκία), απέναντι από τη συριακή πόλη Κομπάνι, και αναμένεται να απελαθούν, διευκρίνισε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Δύο από τους ιταλούς δημοσιογράφους εργάζονται για τη δημόσια ραδιοφωνία RAI και ο γάλλος δημοσιογράφος για την εφημερίδα Le Figaro, ανέφερε το Ανατολή.

“Ο Σαμουέλ Φορί είχε πάει για να καλύψει την ανακατάληψη της Ταλ Αμπιάντ, πέρασε παράνομα”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας αρχισυντάκτης, υπεύθυνος για το εξωτερικό δελτίο της Figaro, ο Φιλίπ Ζελί. “Είναι ένα αξιαγάπητο παιδί, μάλιστα κατάφερε να μας στείλει το άρθρο του από το αστυνομικό τμήμα”, πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας πως τελεί “υπό απέλαση” .

Έπειτα από μάχες πολλών ημερών, οι κουρδικές δυνάμεις πήραν την Τρίτη τον έλεγχο της συριακής συνοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ, η οποία μέχρι τότε τελούσε υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Οι μάχες προκάλεσαν μία νέα έξοδο τουλάχιστον 23.000 προσφύγων προς την Τουρκία, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Β.Χ), AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: